Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 


Falumúzeum - Lángos sütés

 

Osztálybeszámoló a skanzenbeli látogatásunkról
 
Egy szeptember végi nyárias napon elindult az osztály a skanzenbe, hogy megmutassuk a felnőtteknek, hogyan is kell a jó hamuban sült langalit készíteni.
Hozzávalók:
1. Fontos az igényes megjelenés /fiúk: mellény, kötény,lányok: kendő, kötény/.
 
2. Előkészületek, az anyagok egybe dolgozása. Hát mi beleadtunk mindent, hogy jó legyen a tésztánk. Gyúrtunk,  dagasztottunk, sodortunk, nyújtottunk.
 
3. Ezután bedugtuk a kemencébe, és láss csodát szebbnél szebb lángosok kerültek ki a kezünk alól, akarom   mondani a sütőlapátunkról.                                                                                                            
 
4.Az utolsó lépés, hogy ellenőrizzük a minőséget, tehát jót     kóstolgattunk. Higgyétek el finomra sikerült.
 
Belefért még az időnkbe egy kis fogócska és jókedvű hancúrozás is.
Köszönjük Irina néninek és csapatának az asszisztenciát, valamint Gabi néninek a szervezést, hogy megmutathattuk gasztronómiai jártasságunkat.